Klankbeeld NHMM

‘Museum van het Krijt’ is een multimediaklankbeeld voor vertoning aan (groepen) publiek en schoolklassen in de projectieruimte van het Natuurhistorisch Museum Maastricht. Kennismaking met het museum de (deel-) collecties. Het klankbeeld bevat diverse 2d en 3d animaties van de hand van BIC.

Maritiem Museum Rotterdam

Voor het Maritiem Museum Rotterdam werd een 3D animatie over de aandrijving van Stoomschip De Buffel gemaakt i.s.m. Tinker Imagineers. Vorm, duur, detaillering en begrijpelijkheid (zonder tekst), zijn ingegeven door de plek ‘in’ de stoommachine, onderin het schip en de doorstroom van het internationale publiek.

Beladen treinen

In het Spoorwegmuseum staat een wagon zoals gebruikt is door de Nazi’s voor transporten naar de vernietigingskampen. Voor de wagon staat een touchscreen met deze interactieve presentatie. Veel getallen en schema’s tonen de gruwelijke werkelijkheid die miljoenen het leven kostte. Zoveel informatie dat het museum besloot deze ook online te zetten.

Eye Opener

Eye Opener Project: In opdracht van het Van Abbemuseum in Eindhoven heeft BIC een serie korte games gemaakt voor schooljeugd over beeldende kunst. De hoogtepunten uit de collectie worden toegelicht, onder meer over de werkwijze van Picasso en Mondriaan. Ze zijn bedoeld als ‘voorzet’ voor een museumbezoek. Telkens werd de belangrijkste karakteristiek van het werk…